نکات جالب درباره سیدنی

 سیدنی دارای جاذبه‌ها و نکات جالبی است که شاید تعداد زیادی از ساکنان این شهر از این موارد بی اطلاع باشند.

بیست مورد از حقایق جالب سیدنی به شرح زیر هستند:

۱- پل هاربر (Harbour Bridge) عریض‌ترین وبلندترین سازه فولادی جهان بوده و بر اساس کتاب رکوردهای گینس، این پل از لحاظ طول مسیر، پنجمین پل قوسی شکل جهان محسوب می‌شود.

۲- از لحاظ قیمت املاک این شهر داوزدهمین شهر گران جهان است که میانگین قیمت یک متر مربع ملک در آن ۸ هزار و ۷۱۷ دلار آمریکاست.

۳- ساختمان ضرابخانه سلطنتی سیدنی که بین سال‌های ۱۸۱۱ تا ۱۸۱۶ ساخته شده قدیمی‌ترین ساختمان عمومی موجود در مرکز تجاری سیدنی است.

۴- سیدنی پایتخت صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات استرالیاست و ۷۶ درصد از دفاتر مرکزی آی سی تی منطقه‌ای استرالیا و مراکز عملیاتی آنها در نیو ساوت ولز قرار دارند.

۵- برج سیدنی زمانی که در سال ۱۹۸۱ افتتاح شد بلندترین ساختمان استرالیا بود و همچنان دومین ساختمان بلند کشور محسوب می‌شود. این برج یکهزار و یک فوت ارتفاع داشته و در مرکز تجاری سیدنی قرار دارد.

۶- پل هاربرر به دلیل شکل خاص خود از سوی افراد محلی با نام «جا لباسی» شناخته می شود.

۷- ساختمان  Cadman’s Cottage که در سال ۱۸۱۶ ساخته شده قدیمی ترین خانه در سیدنی است.

۸- سیدنی اولین مرکز کلونی اروپائی ها در سال ۱۷۸۸ بود و کشتی های انگلیسی که قصد ایجاد کلونی نیوساوت ولز را داشتند وارد آن شدند.

۹- زبان های عربی، انگلیسی، یونانی و ویتنامی به همراه لهجه‌های کانتونی و ماندارین زبان های اصلی هستند که در سیدنی با آنها صحبت می شود.

۱۰- در کتاب گینس آمده که بزرگترین پیتزای جهان به طول ۲۲۱ متر در سیدنی و در بخش ایتالیایی Leichardt در غرب سیدنی پخته شد.

۱۱- بازی کریکت محبوبترین ورزش تابستانی در سیدنی است و این شهر در سال ۲۰۱۵ میزبان جام جهانی کریکت بود.

۱۲- بزرگترین نمایشگاه روباز مجسمه در استرالیا در سال ۱۹۹۶ در ساحل بوندای و با عنوان «مجسمه دریا» برگزار شد.

۱۳- بازار ماهی سیدنی بزرگترین نمونه از این نوع بازار در نیمکره جنوبی و سومین بازار بزرگ جهان است.

۱۴- خیابان جرج (George Street) سیدنی قدیمی ترین خیایان در تمام استرالیاست.

۱۵- یک سوم از کارکنان بخش مالی استرالیا در سیدنی حضور دارند. برهمین اساس ۶۵ درصد از صنعت مالی استرالیا شامل بانک های داخلی و خارجی، خدمات مالی، بیمه، مدیریت صندوق ها و شرکت های فعال در معاملات سهام  در سیدنی حضور دارند.

۱۶- کشتی های موجود در سیدنی یا همان  Ferries carries از سال ۱۸۷۵ در این شهر فعالیت دارند و سالانه ۱۴ میلیون مسافر را جابجا می کنند.

۱۷- هزینه ساخت «اُپرا هاوس» سیدنی بالغ بر ۱۰۲ میلیون دلار شد در حالیکه هزینه ابتدایی ساخت آن ۷ میلیون دلار استرالیا اعلام شده بود.

۱۸- مناطق شرقی پوینت پیپر سیدنی ( Point Piper) از لحاظ قیمت و گرانی نهمین خیابان گران جهان محسوب می شود بطوریکه قیمت هر متر مربع آن ۲۰ هزار و ۹۰۰ دلار است و میانگین قیمت خانه ها در آن ۷٫۳۸ میلیون دلار استرالیاست.

۱۹-  راگبی محبوب ترین ورزش در سیدنی است. لیگ ملی راگبی که از سال ۱۹۰۸ در سیدنی آغاز شده بزرگترین و معتبرترین مسابقات لیگ راگبی در نیمکره جنوبی محسوب می شود.

۲۰- بر اساس تاریخ نگاری های انجام شده توسط «رادیو کربن»، بومیان استرالیا به مدت ۳۰ هزار سال در منطقه ای که شهر سیدنی در آن قرار دارد  سکونت داشته اند.

همچنین ببینید

تلفظ صحیح شهرهای استرالیا

In this episode I go over the different capital cities of each of Australia’s states …