ایالت های استرالیا
ایالت های استرالیا

ایالت های استرالیا

استرالیا دارای ۶ ایالت (State) و ۲ قلمرو اصلی و بزرگ (Territory)  می باشد. فرق بین ایالت و قلمرو بیشتر در نحوه حکومت آنها می باشد. ایالت های کشور استرالیا کاملاً مستقل می باشند ، در حالی که قلمرو ها عموما تحت نظر دولت مرکزی هستند. در اینجا به صورت اختصار توضیحاتی از هر ایالت و قلمرو را ذکر می کنیم. کشور استرالیا با دارا بودن مساحت 7,617,930 و جمعیت 24.13 میلیون نفر جزء کشورهای کم تراکم قرار دارد. بیشتر افرادی که تصمیم به مهاجرت به استرالیا می گیرند در انتخاب شهر و ایالتشان دچار مشکل می شوند . انتخاب یک ایالت در استرالیا بستگی زیادی به رشته تحصیلی و حرفه کاری شخص مهاجر دارد زیرا مهمترین نکته برای پیشبرد زندگی اشتغال و یافتن کار مناسب و مرتبط با حرفه شخص متقاضی می باشد.

ایالت استرالیای جنوبیایالت های استرالیا

ایالت استرالیای جنوبی در جنوب کشور استرالیا قرار دارد. مرکز آن شهر آدلاید است. این ایالت با تمام ایالت های استرالیا غیر از تاسمانی مرز مشترک دارد و از جنوب به اقیانوس منجمد جنوبی، از غرب به ایالت استرالیای غربی، از شمال به سرزمین شمالی، از شمال شرق به کوئینزلند و از شرق به ایالت ویکتوریا و ولز جنوبی جدید محدود است. این ایالت برای تولید شراب مناسب است و تاکستان های زیادی دارد

8.5 درصد کل جمعیت استرالیا در ایالت استرالیای جنوبی زندگی می کنند. جمعیت ایالت  استرالیا جنوبی 1.5 میلیون نفر است. بیشتر مردم ایالت South Australia در شهر آدلاید زندگی می کنند (1.1 میلون نفر) از شمالی ترین نقطه تا جنوبی ترین نقطه آن 90 کیلومتر فاصله است.

شهر آدلاید پنجمین شهر پر جمعیت استرالیا به حساب می آید. بقیه شهرهای مهم عبارتند از: whyalla – Mount Gambier

ادلاید پایتخت استرالیای جنوبی
ادلاید پایتخت ایالت استرالیای جنوبی استرالیا

– Port Augusta – Murray Bridge – Port Pire Port Lincoln آدلاید پایتخت ایالت استرالیای جنوبی است و در شمال فلوریوپنینسوالا برروی دشت های آدلاید واقع شده است. میانگین بیشترین دمای هوا در آدلاید بین 28 درجه سانتیگراد در فوریه تا 16 درجه سانتیگراد در ژوییه متغیر است. شهر آدلاید به خاطر داشتن آب و هوای مدیترانه ای تابستان های گرم و خشک و زمستان های سرد و مرطوب دارد. در فصل تابستان بهتر است از کلاه و ضد آفتاب استفاده کنید در شهر آدلاید برف نمی بارد اما در فصل زمستان هوا نسبتاً سرد و مرطوب است. در فصل زمستان به همراه داشتن چتر و ژاکت ضد آب برای زمان هایی که بیرون از منزل به سر می برید ضروری است.

ایالت ویکتوریا استرالیا (Victoria)

ایالت ویکتوریا استرالیا به لطف محیط کاری پویا و رقابتی و پایه های اقتصادی متنوع ، رشد اقتصادی منسجم و پایدار، بسیار فراتر از میانگین سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه ، داشته است. ایالت ویکتوریا در جنوب­ شرقی کشور استرالیا واقع شده است. ایالت ویکتوریا استرالیا از سمت شمال با ایالت نیو سات ولز ، از سمت غرب با استرالیای جنوبی و از سمت جنوب با دریاهای آزاد مرز مشترک دارد. ایالت ویکتوریا استرالیا موتور خانه اقتصاد استرالیا محسوب می شود در حالی که فقط ۳ درصد مساحت استرالیا را در اختیار دارد، اما یک چهارم فعالیت های اقتصادی این کشور در ایالت ویکتوریا استرالیا رقم می خورد. ایالت ویکتوریا استرالیا حدود ۲۵ سال است که رشد اقتصادی داشته است. ملبورن پایتخت ایالت ویکتوریا استرالیا با سریعترین نرخ رشد در استرالیا جایگاه خود را مستحکم کرده است و پیش بینی می شود که این شهر تا سال ۲۰۳۰ بزرگترین شهر استرالیا گردد.

ایالت ویکتوریا، به طور کلی آب و هوایی ملایم و معتدل دارد و در مقایسه با سایر ایالت های استرالیا نظیر کوئینزلند و نیو ساث ولز، هوای خنک تری دارد. همچنین آب و هوای این ایالت مخصوصا در شهر ملبورن، متغیر است و معروف

ملبورن پایتخت ایالت ویکتوریا استرالیا
ملبورن پایتخت ایالت ویکتوریا استرالیا

است که می توانید در طول یک روز هر 4 فصل سال را تجربه کنید. میانگین دمای فصلی در تابستان 25 درجه سانتی گراد و در زمستان 14 درجه سانتیگراد می باشد.

ایالت ویکتوریا استرالیا حدود 5 میلیون جمعیت دارد و ملبورن مرکز آن با جمعیت حدود 3/9 میلیون نفر پس از سیدنی، دومین شهر پرجمعیت استرالیا محسوب می شود. این شهر در آمار سال 2013-2014 در میان بهترین شهرهای دنیا برای زندگی کردن قرار گرفت.

ایالت کوئینزلند استرالیا ( Queensland)

ایالت کوئینزلند استرالیا ( Queensland)  در شمال شرقی این کشور قرار دارد. ایالت کوئینزلند استرالیا از جنوب به ایالت نیوساوت ولز استرالیا و از غرب به قلمرو سرزمین شمالی و ایالت ویکتوریا استرالیا محدود می شود. ایالت کوئینزلند (به اختصار Qld)، دومین ایالت بزرگ و سومین ایالت پرجمعیت استرالیا می باشد که در شمال شرق این کشور قرار دارد. ایالت کوئینزلند استرالیا از شرق و شمال به اقیانوس آرام محدود می گردد. کوئینزلند ایالتی وسیع است که مساحت آن اندکی بیشتر از کل مساحت ایران است. پایتخت ایالت کوئینزلند شهر بریزبین است که در جنوب شرقی این ایالت قرار گرفته است. مساحت کوئینزلند ۱۸۵۲۶۴۲ کیلومتر مربع است که بعد از استرالیای غربی دومین ایالت بزرگ استرالیا به شمار می آید. کوئینزلند، جمعیتی بالغ

بریزبین پایتخت کوییزلند استرالیا
بریزبین پایتخت ایالت کوییزلند استرالیا

بر 4,560,059 داشته که در طول ساحل و بخصوص در جنوب شرق این ایالت متمرکز هستند.

جنوب کوئینزلند دارای آب و هوای نیمه استوایی است و شمال آن اقلیم استوایی دارد. غرب ایالت و مرکز آن نیز از علفزارها و زمین های نیمه خشک پوشیده شده است. کوئینزلند دارای حکومت پادشاهی مشروطه می باشد و دارای یک پارلمان و دولت محلی است. فرماندار جاری کوئینزلند Quentin Bryce نام دارد. نام کوئینزلند برگرفته از نام ملکه ویکتوریا ملکهٔ بریتانیا است. برزیزبن مرکز ایالت کوئینزلند یا سرزمین شاهان در کشور استرالیا است. جمعیت کلان شهر بریزبین ۱۸۲۰۴۰۰ نفر است که ۹۸۹۱۵۲ نفر آن در شهر بریزبین و بقیه در شهرهای اقماری آن زندگی می کنند. بریزبین بعد از سیدنی و ملبورن سومین شهر بزرگ استرالیاست. ساختار شهری بریزبین همانند دیگر شهرهای بزرگ استرالیا مشتمل بر مرکز شهر (Central Business District, CBD) و تعداد زیادی محله (Suburb) است.

ایالت نیو ساوت ولز استرالیا ( NSW )

یالت نیو ساوت ولز ( NSW ) بزرگ‌ترین ایالت کشور از نظر اهمیت اقتصادی در استرالیا است و سکنه آن بیش از ۳۰ درصد کل استرالیا را تشکیل می‌دهند. ایالت نیو ساوت ولز با دسترسی به بازارهای آسیایی ، آمریکایی و اروپایی در موقعیت استراتژیک ساحل شرقی استرالیا ،در حاشیه اقیانوس آرام قرار گرفته‌است .

جمعیت استرالیا 24.5 میلیون ، ایالت نیو ساوت ولز 7.9 میلیون و در هر منطقه ایالت نیو ساوت  ۳ میلیون نفر جمعیت مشاهده می شود.

شهر مشهور سیدنی مرکز بین‌المللی ایالت نیو ساوت ولز و پرجمعیت‌ترین شهر استرالیا و اقیانوسیه است . سیدنی به خدمات مالی ، ICT ، صنایع ساخت‌وساز و یک بخش هنری درخشان فرهنگ و فیلم معروف است .

ایالت نیو ساوت ولز ،فراتر از وسیع بودن سیدنی ،منطقه غنی از منابع است.

سیدنی پایتخت ایالت نیو ساوت ولز
سیدنی پایتخت ایالت نیو ساوت ولز

ایالت نیو ساوت ولز بزرگ‌ترین و متنوع‌ترین ایالت از نظر اقتصادی در استرالیا است که یک سوم اقتصاد استرالیا را تشکیل می‌دهد .

برای سرمایه‌گذاری در استرالیا و تجارت در ایالت نیو ساوت ولز می توان از موقیعت استراتژیک سیدنی استفاده کرد و به بازارهای رو به روشد داخلی و بین‌المللی متصل شد .

ایالت نیو ساوت ولز از نظر هزینه نیروی کار و ایجاد کسب و کارهای موفق گزینه بهتری نسبت به سایر شهرهای بزرگ استرالیا است.

ایالت تاسمانی استرالیا (Tas)

ایالت تاسمانی استرالیا جزیره ای از استرالیا است که 240 کیلومتر از تنگه باس (Bass) فاصله دارد. تاسمانی کوچکترین ایالت استرالیا محسوب می شود و با هیچ ایالتی از استرالیا مرز مشترک ندارد. با این وجود، این جزیره میراثی غنی، مناظری شگفت انگیز، حیات وحش و گل های وحشی منحصربفرد دارد، از غذا و شراب کلاس جهانی این جزیره هم نمی توان به سادگی گذشت. مردم محلی به تنوع ایالت خود افتخار می کنند. اهالی تاسمانی از کوه ها در سمت غرب، سواحل و تپه های شنی در شرق، میراث و تاریخی در شمال و زمین های کشاورزی حاصلخیز در شمال غرب جزیره خود لذت می برند.

ایالت تاسمانیا (که به اختصار Tas نامیده می شود و بین استرالیایی ها به Tassie معروف است). مساحت تقریبی ایالت تاسمانی استرالیا در حدود نود هزار و هفتصد و شصت هزار کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر پانصد و هشت هزار نفر دارد. پایتخت ایالت تاسمانی استرالیا شهر هوبارت است. ایالت تاسمانی استرالیا دارای آب و هوای معتدل نسبتاً سرد می باشد. اقتصاد ایالت تاسمانی استرالیا بر پایه معادن (مس، روی، قلع و آهن)، کشاورزی، جنگلداری و توریسم استوار است. شمالی ترین خشکی ایالت تاسمانیا، Boundary Islet می باشد که از منابع طبیعی در تنگه Bass بوده و ایالت ویکتوریا نیز در آن شریک است.

ایالت تاسمانی استرالیا که اخیرا بعنوان بهترین جزیره از حیث داشتن دمای معتدل نام گرفته است، دارای هوایی معتدل است بصورتی که در تابستان هوایی گرم و آفتابی و زمستان های خنک تری دارد. این جزیره چهار فصل دارد، تابستان ها، هوای گرم از دسامبر تا فوریه ادامه دارد بطور

هوبارت پایتخت ایالت تاسمانی استرالیا
هوبارت پایتخت ایالت تاسمانی استرالیا

ی که دما به 21 درجه سانتی گراد (70 درجه فارنهایت) می رسد. زمستان بین ژوئن و اوت است که میانگین دما به 12 درجه سانتیگراد (52 درجه فارنهایت) می رسد که در قله ها، برف می بارد. بهار و پاییز فصول مطبوعی هستند بطوری که دما بین 15 تا 17 می باشد و زمانی است که بیشترین باران را داریم، از 626 میلی متر در هوبارت تا 2400 میلی متر در ساحل غربی.

ایالت استرالیای غربی (Australia Western)

ایالت استرالیای غربی در ناحیه غربی استرالیا قرار گرفته است.

از نظر بزرگی رتبه ی اول را در میان ایالت ھای استرالیا دارد. همچنین دومین ایالت بزرگ در بین تمامی کشورھای جھان به شمار می آید. مرکز ایالت استرالیای غربی پرت است که بیش از 2 میلیون نفر جمعیت دارد.

ایالت استرالیای غربی در سال 1829 بنا نھاده و در سال 1901 به یکی از ایالت ھای استرالیا تبدیل شد.

پرت پایتخت استرالیای غربی
پرت پایتخت استرالیای غربی

قلمرو استرالیای شمالی (Northern territory)

سرزمین شمالی یا قلمرو شمالی استرالیا (در انگلیسی: Northern Territory) یکی از سرزمینهای اصلی استرالیا در شمال این کشور است و تنها سرزمینی در استرالیا است که به عنوان ایالت شناخته نمی‌شود و حقوق یک ایالت کامل را ندارد.

ایالت قلمرو شمالی استرالیا از سمت شرق با ایالت کوئینزلند، از سمت غرب با ایالت استرالیای غربی و از سمت جنوب با ایالت استرالیای جنوبی مرز مشترک دارد.

مرکز قلمرو شمالی استرالیا شهر داروین است. مساحت تقریبی ایالت قلمرو شمالی  استرالیا در حدود یک میلیون و چهارصد و بیست هزار کیلومترمربع و جمعیتی بالغ بر دویست و سی هزار نفر دارد. پایتخت ایالت قلمرو شمالی استرالیا شهر داروین است. صخره آیرز (از مهمترین آثار طب

داروین پایتخت ایالت استرالیای شمالی
داروین پایتخت استرالیای شمالی

یعی کشور استرالیا) و چشمه­ های آلیس در ایالت قلمرو شمالی استرالیا واقع می باشند . آب و هوای ایالت قلمرو شمالی استرالیا در انتهای شمالی آن گرمسیری با رطوبت بالا و در بقیه مناطق نیمه خشک با بارندگی اندک است. اقتصاد ایالت قلمرو شمالی استرالیا بر پایه معدنکاری و توریسم می­ باشد.

قلمرو پایتختی استرالیا (Australian Capital Territory)

کوچک‌ترین ایالت از مجموع هشت ایالت دارای دولت مستقل در استرالیاست. قلمرو پایتختی استرالیا، همانند یک بخش کوچک در دل ایالت نیو ساوت ولز قرار گرفته و با ایالت دیگری هم مرز نیست. اهمیت این قلمرو به خاطر وجود کانبرا، پایتخت استرالیا، در آن است. ورود سفید پوستان به این منطقه در سال ۱۸۲۰، تقریباً پنج دهه بعد از ورود جیمز کوک اتفاق افتاده‌است.

کنبرا پایتخت استرالیا
کنبرا پایتخت استرالیا

Check Also

تلفظ صحیح شهرهای استرالیا

In this episode I go over the different capital cities of each of Australia’s states …