نگاه اجمالی به تحصیل در استرالیا :
- پایتخت استرالیا: کانبرا (Canberra)
- زبان تحصیل: انگلیسی
- مدت تحصیل مقطع کارشناسی در استرالیا: ۴ سال
- مدت تحصیل کارشناسی ارشد در استرالیا: ۱ تا ۲ سال
- مدت تحصیل دکتری در استرالیا: ۳ تا ۴ سال
- کار حین تحصیل در استرالیا: ۲۰ ساعت در هفته
هزینۀ تحصیل در استرالیا (2020):
- دورۀ کارشناسی: ۱۵۰۰۰ تا ۳۳۰۰۰ دلار استرالیا در سال
- دورۀ کارشناسی ارشد : ۲۰۰۰۰ تا ۳۷۰۰۰ دلار استرالیا در سال
- دورۀ دکتری: ۱۴۰۰۰ تا ۳۷۰۰۰ دلار استرالیا در سال
شرایط سنی تحصیل در استرالیا:
حداقل سن پذیرش برای متقاضیان تحصیل در دانشگاههای استرالیا شانزده سال است.
سال تحصیلی در استرالیا:
هر سال تحصیلی در استرالیا برای دانشگاه ها به دو نیم سال تقسیم می شود که نیم سال اول از اواخر فوریه یا اوایل مارس آغاز میشود و تا پایان ژوئن ادامه مییابد و نیم سال دوم از اواسط یا اواخر جولای تا پایان نوامبر ادامه دارد. بین هر نیم سال تحصیلی چهار تا شش هفته فاصله است و تعطیلات تابستانی دانشجویان از اول دسامبر تا دوم ژانویه است.
پادکست توضیحات تحصیل در استرالیا:
کشور استرالیا که در نیمکره جنوبی قرار دارد، به دلیل داشتن تفریحات موج سواری، آب و هوای گرم و کانگرو از شهرت خاصی برخوردار است. مساحت این کشور ۷.۶۹ میلیون کیلومتر مربع است که این امر استرالیا را به ششمین کشور پهناور جهان تبدیل کرده است. بیش از ۲۵ میلیون نفر در استرالیا زندگی میکنند که دارای ملیتهای گوناگون هستند. فرهنگ و تاریخ غنی استرالیا بر میراث بومی و ترکیبی از فرهنگهای درخشان استوار است.
همچنین استرالیا دارای سومین جایگاه از لحاظ بیشترین تعداد دانشجویان خارجی می باشد که کیفیت بالای آموزش و نظام آموزشی، دانشگاه های مدرن و پیشرفته و مدارک بین المللی معتبر این کشور را به مقصد شناخته شدهای برای تحصیل دانشجویان بینالمللی تبدیل کرده است.
کیفیت سیستم آموزشی استرالیا:
کشور استرالیا به دلیل داشتن سومین جایگاه از لحاظ تعداد دانشجویان خارجی و هشتمین جایگاه در میان ردهبندی سیستم دانشگاه جهانی، مقصد معقولی برای مطالعات خارج از کشور میباشد. سیستم دانشگاهی متناسب با دانشجویان خارجی طراحی شده است و دانشجویان میتوانند از کیفیت آموزشی بینظیری برخوردار شوند.
موفقیت سیستم آموزشی استرالیا در سطح بینالملل:
موفقیت سیستم آموزشی استرالیا با توجه به این حقیقت که ۱۵ برنده جایزه نوبل تحویل جامعه داده است، بسیار برجسته است. از جمله کشفیات و اختراعات این کشور میتوان به پنیسیلین، جعبه سیاه هواپیما، وای-فای اشاره کرد که هرروزه در سراسر جهان درحال استفاده هستند.
استرالیا کشوری چند ملیتی:
۴۷ درصد از جمعیت این کشور، یک یا هر دو والدین شان در خارج از استرالیا متولد شدهاند. بیش از ۲۶۰ زبان متفاوت در این کشور صحبت میشود. این امر حاکی از این است که استرالیا دارای جامعهای چند فرهنگی است که این تنوع فرهنگی را به خوبی پذیرفته است.
دسترسی آسان به کار پاره وقت برای دانشجویان بین المللی در استرالیا:
دانشجویان میتوانند در دوران تحصیل خود به راحتی مشغول به کار پاره وقت شوند. دانشجویانی که ثبتنام کرده اند، میتوانند از چندین فرصت مختلف بهرهمند شوند. دانشجویان با در دست داشتن ویزای دانشجویی، مجازاند تا ۲۰ ساعت در هفته در طی ترم مشغول به کار شوند؛ البته در زمان تعطیلی های بین ترم دانشجویان میتوانند بصورت تمام وقت مشغول به کار شوند.
فرصت شغلی بیشتر پس از فارغ التحصیلی در استرالیا:
دانشجویان پس از اتمام تحصیل در استرالیا، شانس بیشتری برای به دست آوردن کار دارند. درصورتی که دانشجو تصمیم به بازگشت به وطن خود را داشته باشد، مسلما کارفرما از مدرک تحصیلی وی استقبال میکند. همچنین رئیس آینده وی میداند که دانشجو توانایی برقراری ارتباط به زبان انگلیسی را دارد و میتواند خود را با محیطهای شناخته نشده وفق دهد؛ همچنین از آموزش عالی دانشجو و مهارت فوقالعادهای که از دانشگاه استرالیا بهدست آورده است، بسیار راضی خواهد بود. درصورتی که دانشجو پس از فارغ التحصیلی تمایلی برای بازگشت به میهن خود را نداشته باشد، میتواند برای دریافت «ویزای موقت ویژه فارغالتحصیلان» اقدام کند. این ویزا به دانشجویان اجازه میدهد تا برای بیش از ۱۲ماه پس از فارغالتحصیلی برای کار در استرالیا اقامت کنند. این در حالی است که در دیگر کشورها همچون آمریکا، دریافت مجوز کار پس از اتمام تحصیل بسیار دشوار است.
- در جدیدترین رتبه بندی برترین دانشگاه های دنیا به نقل از موسسه QS در سال ۲۰۲۰، ۷ دانشگاه از استرالیا در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار دارند.
- براساس رتبهبندی برترین کشورهای جهان از نظر سیستم آموزشی و تحصیلی در سال ۲۰۱۹ به نقل از U.S. News & World Report، استرالیا در رتبۀ ششم این ردهبندی قرار گرفته است.
- بر اساس جدیدترین رتبه بندی ۲۰۲۰ دانشگاه های جهان توسط موسسه QS، استرالیا با ۹ دانشگاه در بین ۵۰ دانشگاه با قدمت کمتر از ۵۰ سال بیشتر از هر کشور دیگری، دانشگاه های برتر جوان را در خود جای داده است.
- بر اساس رتبه بندی برترین کشورهای جهان از نظر کیفیت زندگی در سال ۲۰۱۹ در سایت S. News & World Report، استرالیا در رتبه هفتم قرار دارد.
- براساس رتبهبندی جهانی سایت Universitas 21 در سال ۲۰۱۹ استرالیا رتبۀ هشتم را در زمینۀ کیفیت تحصیلات آموزش عالی کسب کرد.
- سازمان همکاری و توسعه اقتصادی یا OECD (که ۳۵ کشور عضو آن هستند) آزمونی برای سنجش توانایی های دانشآموختگان دانشگاهها در کشورهای عضو این سازمان برگزار کرد که نتیجهاش به تازگی منتشر شده است. در این رده بندی دانشجویان دانشگاه های استرالیا در رتبه چهارم قرار گرفتند. بر مبنای گزارش این سازمان جوانانی که از دانشگاههای استرالیا بیرون میآیند، تواناتر از دانشآموختگان دانشگاههای مشهور آمریکا هستند.
- در رتبه بندی کشورها با بالاترین سطح تحصیلات دانشگاهی به نقل از موسسه QS استرالیا با داشتن ۷ دانشگاه در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر چهان در رتبه سوم این رده بندی قرار گرفته است.معیارهای این رتبه بندی بر اساس قدرت نظام آموزشی، دسترسی، رهبری و حاکمیت دانشگاه ها و زمینه های اقتصادی می باشد.
- به نقل از موسسه گالوپ، استرالیا در رتبه دهم شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۹ قرار گرفته است.
- موسسهی لگیتم ،تالار فکر واقع در لندن، گزارش جهانی شاخص رفاه سالانهاش در سال ۲۰۱۸ را منتشر کرد که برطبق آن استرالیا در رتبه هفتم کشورهای مرفه قرار گرفته است.
- شهر ملبورن استرالیا در رتبه سوم بهترین شهر برای تحصیل به نقل از موسسه QS در سال ۲۰۱۹ قرار گرفته است.
- به گزارش سازمان ثروت در جهان امروز، استرالیا به عنوان امن ترین کشور جهان برای زنان شناخته شده است.
- بر اساس تحلیل سالانه مجله اکونومیست در ماه آگوست ۲۰۱۸، از میان ۱۴۰ شهر در سراسر جهان با در نظر گرفتن ۳۰ شاخص، شهر ملبورن استرالیا در رتبه دوم بهترین شهر برای زندگی قرار گرفته است. همچنین شهرهای سیدنی و آدلاید نیز به ترتیب در رده های پنجم و دهم این رده بندی قرار گرفته اند.
دانشگاههای استرالیا از شهرت جهانی برخوردارند. بعد از آمریکا و انگلستان، کشور استرالیا بیشترین تعداد دانشگاه هایی را دارد که جزء ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان در رتبهبندی کیو.اس (the QS World University Rankings) قرار دارند. همچنین دانشگاههای استرالیا به عنوان طرفداران جهانیسازی شناخته شدهاند؛ به طوری که این دانشگاه هر ساله پذیرای دانشجویان بینالملل فراوانی است.
تمامی اعضای گروه هشت استرالیا به استثنای یک گروه(مشابه گروه ایوی آمریکا) در ردهی ۱۰۰ دانشگاه برتر قرار دارند، و در مجموع ۳۷ دانشگاه استرالیا در این رده بندی جای دارند. همچنین استرالیا مدعی برخورداری از بیشترین تعداد موسسات حاضر در ردهبندی ۵۰ دانشگاه برتر کیو.اس (QS Top 50 Under 50 ) بوده و همچنین جایگاه ۵۰ دانشگاه دوم زیر ۵۰ (Next 50 Under 50) را نیز از آن خود ساخته است – بطوری که پرچمدار جوانترین دانشگاه های برجسته جهان است.
دانشگاه ملی استرالیا:
دانشگاه ملی استرالیا (ANU) برترین و عالیترین دانشگاه استرالیا است که در سال ۲۰۱۹ در رده
۲۴ام جهان قرار گرفته است. این دانشگاه در شهر کانبرا واقع شده است و تنها
برخوردار است و دارای بیش از ۱۰۰ مرکز تحقیقاتی و موسسه میباشد که سالیانه ۸۵۰ میلیون دلار صرف هزینههای تحقیقاتی آنها میشود.
دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW Sydney) که رتبه چهلوپنجم جهان را دارد، در سال ۱۹۴۹ تاسیس شد؛ این دانشگاه مدعی است که فارغ التحصیلان میلیونر بیشتری نسبت به سایر دانشگاه های استرالیا را دارا میباشد. دانشگاه نیو ساوت ولز با بیش از ۲۰۰ دانشگاه در سراسر جهان پیمان همکاری دارد و هدف این دانشگاه تبدیل شدن به «دانشگاه جهانی استرالیا» تا سال ۲۰۲۵ است.